Обща информация за клиента

Снимките на продуктите в сайта са ориентировъчни. Опаковките на продуктите се променят периодично и са възможни несъответствия с актуалните на сайта снимки. Съдържанието и функционалността на описаните продукти не се повлияват от това.

Възможно е някои продукти да не са налични към момента на поръчка. В такива случай предлагаме съвместим или подобен продукт, като предварително уведомяваме и се консултираме с клиента за евентуални промени.

Връщане на стоки става само в случите, когато доставения продукт не е употребяван и е в търговки вид, съответно сроковете дадени за връщане на закупени продукти в закона за защита на потребителя.

При липса на обратна връзка или липса на доброволно дадени адрес и телефон за доставка от страна на клиента, направената поръчка ще бъде анулирана.

Доставка

 • Поръчаните продукти, предлагани от OFFISMART, се доставят в София чрез фирмен транспорт и в цялата страна чрез куриер или предварително планирани месечни курсове. За целта получателят следва да посочи подробна информация за желания адрес за доставка в електронния формуляр за поръчка, като предоставянето на телефон за връзка е задължително.
 • Цената на доставка за продукт на/над стойност 200лв. (с ДДС) или 166лв. без ДДС) е БЕЗПЛАТНА в рамките на София!
 • Цената на доставката за поръчки под тази сума е 10лв. (с ДДС) или 8.33 лв. (без ДДС) в рамките на София.
 • Срок за доставка - 48ч.
 • Доставки извън София се заплащат допълнително, в зависимост от обема на поръчката и времето за извършване. Доставките извън София, на територията на Република България, се извършват от куриерска фирма за сметка на получателя.
 • Експресната поръчка за София е запазено предимство за редовни (корпоративни) клиенти и се договаря спрямо дадения случай. Корпоративни клиенти с договор могат да имат безплатна доставка при условията, описани в конкретния договор.
 • Мебелите са с безплатна доставка и монтаж с изключение на специфични поръчки и метални шкафове от серията Carmen, които можете да поръчате без монтаж или монтирани за 10% от стойността на шкафовете. Сроковете на доставка за тази категория стоки варира.
 • Някои продукти са с удължен срок на доставка поради съобразяване с индивидуалните изисквания и нужди на клиента, и възможностите за внос и доставка.
 • За стоки, които не са включени в номенклатурата на каталога срока на доставка подлежи на допълнителна договорка. 

Изисквания за връщане или рекламация на закупени стоки

За да върнете продукти предлагани от OFFISMART, моля попълнете прикачения формуляр по-долу, след което го изпратете на обслужващия ви търговец, или на info@offismart-bg.com

Връщане или рекламиране на стока става в 14-дневен срок (календарни дни) от датата на направената поръчка, независимо дали сте физическо или юридическо лице. Всички върнати продукти трябва да бъдат в същото състояние, като при доставката.

Няма да бъдат приемани продукти, които са били поправяни от неупълномощено лице или които са повредени от поръчителя, такива с увредената или нецялостна опаковка, със следи от износване или прекомерно използване, с одрасквания, със следи от удари. Няма да се приемат и продукти, които не са придружени от всички аксесоари, с които са били доставени.

Тонер касети и консумативи се приемат само, когато целостта на пакета не е нарушена (лентата не е разопакована и консуматива не е използван).

Трябва да върнете продуктите в оригинална опаковка (при наличието на такава), придружена от непокътнатите етикети, оригиналната гаранция, в случай, че е била издадена от производител/дистрибутор и всички документи с които е доставен продукта. Много продукти (предимно от ‘пишещи средства’ и ‘дребна канцелария’) се доставят без опаковка от производител. В тези случаи се изисква само документ (фактура) за закупената стока.

В случай, че сте закупили повече от един еднакви продукти и желаете да върнете два или повече от тях, само един от тези продукти може да бъде отварян. Останалите трябва да са със запечатана опаковка. В противен случай няма да бъдат приемани.

Транспортните разходи при връщане на стока са за сметка на клиента и не се възстановяват. Пратки, изпратени с наложен платеж не се приемат.

Ако по някаква причина клиентът е сбъркал и е посочил друг продукт от това, което е искал и до изпращане на поръчката не е установил грешката си може да се свърже с нас, за да бъде взето решение как ще се процедира. Всеки случай се разглежда индивидуално.

Доставчикът е в правото си да откаже връщането на продукт по своя преценка ако обстоятелствата го налагат. На рекламация подлежи всяка стока, която не отговаря на заявената от клиента. Клиентът може да я откаже още с получаването от куриера и да не я приеме от него. При явно несъответствие на получената стока със заявената незабавно се свържете с нас на някой от телефоните обявени в сайта. Несъответствието се проверява по наименованието на продукта в заявката и наименованието на продукта, който е получил клиента. При установяване на такава грешка, клиентът връща продукта за сметка на доставчика и му се изпраща верния.

На рекламация НЕ подлежи стока, за която клиента е бил предварително предупреден за несъответствие или дефект, както и за стоки, чието несъответствие се дължи от материали предоставени от клиента.

При предявяване на рекламация в срок до 14 /четиринадесет/ работни дни от датата на покупката при спазени всички условия на магазина, както и всички действащи законови разпоредби, клиентът може да претендира за възстановяване на заплатената сума, за замяна на стоката с друга или за отбив от цената. Всички разходи, които клиента е направил за получаването и връщането на закупената стока, комисионни на банки и други разходи извън сумата по стойността са за сметка на клиента.

Няма право на рекламация лице, което се явява трета страна при получаването на пратката и не е основния платец по нея.

Начини на плащане

 • Наложен платеж
  Плащането е на цялата стойност (посочена във фактурата) и се заплаща в български лева, директно на куриера при получаване на пратката.
 • По банка
  Отложено плащане до 5 дни от датата на издаване на фактурата за нови клиенти и 30 календарни дни за корпоративни и лоялни клиенти с предварително договорени условия.

Право на отказ

Клиента има правото да се откаже от договор или поръчка в срок от 14 работни дни. B тoзи cмиcъл, cъглacнo чл. 50, aл. 1 oт ЗЗП, пoтpeбитeлят имa пpaвo дa ce oткaжe oт дoгoвopa oт paзcтoяниe, бeз дa пocoчвa пpичинa, бeз дa дължи oбeзщeтeниe или нeycтoйкa и бeз дa зaплaщa кaквитo и дa e paзxoди, c изключeниe нa 1) дoпълнитeлнитe paзxoди зa дocтaвкa нa cтoкитe, кoгaтo пoтpeбитeлят изpичнo e избpaл нaчин нa дocтaвянe нa cтoкитe, paзличeн oт нaй-eвтиния вид cтaндapтнa дocтaвкa, пpeдлaгaнa oт тъpгoвeцa и 2) paзxoдитe зa вpъщaнe нa cтoкитe.

Зa yпpaжнявaнeтo нa пpaвoтo нa oткaз oт дoгoвopa, тъpгoвeцът пpeдocтaвя нa клиента cтaндapтeн фopмyляp пo oбpaзeц, пpeдвидeн в зaкoнa. Cлeд пoлyчaвaнe нa oткaзa oт дoгoвopa, тъpгoвeцът тpябвa дa пoтвъpди пoлyчaвaнeтo мy от клиента. Условията за връщане на поръчаната стока са същите, както при рекламация – стоката да е неупотребявана и в търговски вид.  Уcтaнoвeн e и 14-днeвeн cpoк, в кoйтo тъpгoвeцът e зaдължeн дa възcтaнoви cyмитe, плaтeни oт клиента зa пoкyпкa и дocтaвкa нa cтoкaтa. Paзxoдитe, кoитo мoгaт дa бъдaт пpexвъpлeни нa клиента ca тeзи зa oбpaтнaтa дocтaвкa нa cтoкaтa дo тъpгoвeцa.

При поръчката на услуга, производство, мебели по поръчка, рекламни материали и други персонализирани стоки НЕ e пpeдвидeнo пpaвo нa oткaз. В тези случаи ще бъдете уведомени преди поръчката за отсъствието на това право и обстоятелствата при които то важи. Потребителя може да поиска мостра за негова сметка на допълнително договорена цена, когато това е възможно, преди да поръча желаната услуга или производство.

Приложени формуляри:

B3 - ПРОТОКОЛ ЗА ВРЪЩАНЕ / РЕКЛАМАЦИЯ
B4 - B4 ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВОТО НА ОТКАЗ
B5 - ФОРМУЛЯР ЗА ОТТЕГЛЯНЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ДАННИ